İzmir Ödemiş İlçe Nüfus Müdürlüğü Kimlik Kartı Randevu Alma. Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Ödemiş T.C. Yeni Kimlik Kartı Randevu Alma, Ödemiş ‘deki nüfus müdürlüğünden nasıl randevu alırım, Ödemiş nüfus müdürlüğü randevu alma, Ödemiş ilçe nüfus müdürlüğü randevu alma, Ödemiş yeni kimlik kartı randevu işlemleri, Ödemiş T.C. yeni kimlik kartı randevu işlemleri
YENİ KİMLİK RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ
Randevu almanın iki yöntemi var.
Bunlardan birincisi ALO 199 yeni kimlik randevu hattı aranarak.
İkincisi İnternet üzerinden aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak.
Randevuyu kimin adına alacaksanız o kişinin T.C. numarası ve Adı Soyadı ile randevu alıyorsunuz (Kendi adınıza, Anne-Baba-Kardeş-Eş-Çocuk-Vasisi olduğunuz birey adına randevu alabilirsiniz).
Daha sonra uygun olan randevu tarih ve saatini seçiyorsunuz.
Belirtilen tarihte yeni kimlik başvuru işlemlerini yapmak için Nüfus Müdürlüğüne gidiyorsunuz. Giderken Eski kimlik kartınızı, 1 adet biyometrik fotoğrafı ve kimlik ücretini yatırmanız gerekmektedir.
İlk insanlar Ödemiş ovasında, milattan 11 bin yıl önce konaklı beldesinin 700 m. güney doğusundaki Soğukluk deresindeki kanyonda bulunan kaya altı sığınağında yaşadılar. Ödemiş ovasında prehistoric, peleolithik, geç kalkolitik dönemlerine ait insan kültürüne ait bulgular vardır. Ödemiş’te milattan önce 2000 yıllarında “Luwi” adında bir kavim yaşamıştır.
Bölgeyi Hititliler “Assuwa”,Yunanlılar “Asya”, Romalılar “Asya” olarak adlandırmışlardır. Romalılar Asya adını sadece Ödemiş için değil tüm batı Anadolu için kullanmışlardır. Asya günümüzde kocaman bir kıtanın adı olmuştur
Bu gün Ödemiş müzesinde M.Ö. 3000 yılına, M.Ö.700-480 yıllarına ait yine Helenistik Roma ve Bizans dönemlerine ait seramikler, idoller, kap ve heykelcikler yine Selçuk ve Osmanlı dönemlerine ait sikkeler vardır.
Günlüce köyü (Hypaipa) Lidya uygarlığının en önemli kentlerinden birisidir. Hypaipa antik kenti Efesos-Sardes yolu üzerinde olması sebebi ile hızla gelişmiştir. Antik kent Lidyalılar, Persler ve Romalılar tarafından dinsel kültür merkezi olarak kullanılmıştır. Bizans döneminde piskoposluk olarak kurulduğu da bilinmektedir.
1308’te Aydın oğlu Mehmet bey, beyliğini ödemişte kurdu. 1390’da Osmanlı sultanı Yıldırım Beyazıt Birgi Bozdağ üzerinden Sart’a girdi ve bu bölgeyi kontrolü altında aldı. 1403’te Timur’un askerleri Beyazıd’ın Ankara savaşını kaybetmesinden sonra bölgeyi kontrol altına aldı. 1406-1426 yılları arasında bölge Aydınoğulları ve Osmanlılar arasında el değiştirdi.1426’da Osmanlı sultanı II. Murat Ovanın kontrolünü eline geçirerek Tire sancak beyliğine bağladı.
1443 yılından sonra Osmanlılar Birgi’de medrese yaptırarak devrin ünlü bilgini Mehmet Efendiyi de bu medreseye 1563’de gönderdiler.
1919’da Yunan ordusunun işgaline kadar bölge Osmanlı İmparatorluğunun kontrolünde kalmıştır.30 Ağustos 1922’deki büyük zaferden sonra Yunan ordusu 3 Eylül 1922’de Ödemiş’i boşaltıp Türklere terk etti.